Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα κουνούπια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2024

 

 

Στις 26, 27 & 28.06.2024 πραγματοποίησαν από κοινού το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παλαμά, δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των ωφελούμενων του Κ.Κ. για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τα κουνούπια.

Η δράση έλαβε χώρα στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά, όπου στεγάζεται προσωρινά το Κέντρο Κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας ενημερώθηκαν από την Υγιεινολόγο κ. Τολιά Κωνσταντίνα, υπάλληλο του Δήμου Παλαμά, για τους τρόπους προφύλαξης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, αποσαφηνίστηκαν απορίες και ερωτήματα σχετικά με τις ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν, τι πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά σώματος, ενώ παράλληλα έγινε από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας διαμοιρασμός ενημερωτικών φυλλαδίων και δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες που μπορεί να κάνει ο καθένας ξεχωριστά στον ιδιωτικό του χώρο, ώστε να αποφύγει στο πλαίσιο του δυνατού την παρουσία κουνουπιών.

Η ενημερωτική καμπάνια πραγματοποιήθηκε επειδή υπάρχει σημαντική συσχέτιση ανάμεσα στη συμπεριφορά των κατοίκων και στον πληθυσμό ή όχι των κουνουπιών σε μια περιοχή, με απώτερο στόχο την προστασία, την προάσπιση και προαγωγή της υγείας των ευάλωτων συμπολιτών μας.