Απόπειρα phishing προς προμηθευτές του Δήμου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/07/2024

 

Εφιστούμε την προσοχή στους συνεργάτες του Δήμου Παλαμά για απόπειρες ηλεκτρονικής εξαπάτησης με σκοπό την απόκτηση τραπεζικών – λοιπών στοιχείων και πρόκληση οικονομικής ζημιάς.

Πρόσφατα αναφέρθηκε από προμηθευτές και συνεργάτες του Δήμου Παλαμά ότι επικοινώνησαν μαζί τους κάποιοι ισχυριζόμενοι ότι τηλεφωνούν εκ μέρους του Δήμου Παλαμά. Οι απατεώνες ομιλούσαν άπταιστα Ελληνικά και για να γίνουν πειστικοί έκαναν συγκεκριμένες αναφορές σε πραγματικά ονόματα υπαλλήλων του Δήμου και σε οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν συγκεκριμένες προμήθειες. Κατά την επικοινωνία ζητήθηκε από τους απατεώνες να δώσουν οι προμηθευτές τραπεζικά στοιχεία για να προχωρήσει μια διαδικασία επιστροφής χρημάτων από το Δήμο προς αυτούς.

Ο Δήμος Παλαμά ενημερώνει ότι ποτέ δε επικοινωνεί με τέτοιο τρόπο με τους συνεργάτες και προμηθευτές του για θέματα που αφορούν οικονομικές (και όχι μόνο) συναλλαγές και παρακαλεί τους συνεργάτες του να είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί και προσεκτικοί απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης.