Ροή Ειδήσεων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 10:52
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 11:59
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 09:42
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 08:38
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 07:40
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 11:49
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 11:49

Oρκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Παλαμά με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Σακελλαρίου. Ο κ. Σακελλαρίου

Το πρωί της Κυριακής 31/8, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαμά, τελέστηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Παλαμά με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Σακελλαρίου. Ο κ. Σακελλαρίου στην ομιλία του ανέφερε:
Συνδημότες και συνδημότισσες,

DSCN6538    DSCN6543

Η σημερινή ημέρα ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλαμά, αποτελεί αφετηρία του έργου που θα επιτελέσουμε για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα εργασθούμε σκληρά τηρώντας τις δεσμεύσεις για κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο στο Δήμο Παλαμά σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και της ισότητας που προεκλογικά προκηρύξαμε.
Με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη όλων σας, συμπολιτών και φίλων, από σήμερα ξεκινά η Ανασυγκρότηση του Δήμου μας.

Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου, οι συνεργάτες μου κι εγώ, δεσμευόμαστε για έργο ουσίας και όχι βιτρίνας, για έργο υπέρ της στήριξης των πολιτών και για την ανάπτυξη της περιοχής, με αγώνα καθημερινό, αλλά και σε συνεργασία με όλους σας χωρίς διακρίσεις και στεγανά.
Διανύουμε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο αξιών. Οι επιπτώσεις της στην κοινωνία μας είναι πολλαπλές.
Ωστόσο η κρίση αυτή δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι και εφησυχασμό για κανένα, πολύ δε περισσότερο για τη Νέα Δημοτική Αρχή του Παλαμά.

Ο Δήμος, 1ος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει χαρακτήρα κοινωνικό και πρέπει να λειτουργήσει ως στήριγμα για τους δημότες του απέναντι στην κρίση. Γι΄ αυτό θα αγωνιστούμε. Δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε όλες τις μάχες και θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να συμβάλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
Το εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον, δεν μας κάμπτει. Δε ζητάμε πίστωση χρόνου. Υπάρχουν πολλά ζητήματα στο Δήμο που απαιτούν άμεσα λύση. Θα εφαρμόσουμε το Πρόγραμμά μας με συνέπεια στις αρχές μας.
Τα προβλήματα που καταγράφονται στο Δήμο μας είναι πολλά.
Ξεκινάμε όμως με το βλέμμα στραμμένο μπροστά, για ένα καλύτερο αύριο, μια αξιοπρεπή ζωή για όλους, με ελπίδα και προοπτική για τον τόπο μας.
Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε και να συνεργαστούμε.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα υπάρχουν για εμάς αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές, στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας.
Στους συμπολίτες μας δεν υπάρχει για εμάς κανένας διαχωρισμός. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και χρήζουν ίσης αντιμετώπισης. Και σε αυτό είμαι κατηγορηματικός. Η πόρτα μας είναι ανοικτή για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς για κανέναν.
Επισημαίνω ότι οι πολίτες περιμένουν από όλους μας να παραμερίσουμε μικροπολιτικά συμφέροντα και επιδιώξεις, και να συνεργαστούμε για το συμφέρον του Δήμου μας και όλων των κατοίκων του.
Από το βήμα αυτό, καλούμε όλους εσάς, συνοδοιπόρους στον αγώνα μας, στον οποίο δεν περισσεύει κανείς. Σας καλούμε να είστε σύμμαχοι, καθημερινοί συνεργάτες μας αλλά και καλόπιστοι κριτές του έργου μας.
Με σύνεση, εντιμότητα, διαφάνεια, εργασία και συνεργασία, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Φίλες και φίλοι
Κατά την προεκλογική περίοδο, επισκεφθήκαμε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, συζητήσαμε, ακούσαμε και δεσμευτήκαμε για το πρόγραμμά μας.
Στη μετέπειτα περίοδο, εργαστήκαμε στο Δήμο και στις υπηρεσίες του για να κατανοήσουμε και αποτυπώσουμε πλήρως την κατάσταση που υπάρχει. Και στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Πατσιαλή και την απερχόμενη Δημοτική Αρχή για την ενημέρωση και τη συνεργασία της. Πιστεύω πως λίγοι νέοι Δήμαρχοι είχαν αυτή την ενημέρωση από τους απερχόμενους και γι αυτό είμαστε ευτυχείς.
Από σήμερα ξεκινάμε, με εξειδίκευση του Προγράμματός μας, με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των αναγκών, αλλά και με εντοπισμό των σημείων που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
Βρισκόμαστε, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, στη φάση σύνταξης του Προϋπολογισμού του 2015. Έχουμε κάποιους μήνες ακόμα του 2014 για να διαχειριστούμε οικονομικά τις υποχρεώσεις του Δήμου. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε χρέη και πιστωτές. Και οι πόροι του Δήμου είναι τουλάχιστον περιορισμένοι.
Δεν απογοητευόμαστε, δεν χρονοτριβούμε.

Είμαστε σίγουροι ότι με σύνεση θα τα καταφέρουμε.

Η Δημοτική Αρχή θα σας ενημερώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα αναλυτικά για τα θέματα αυτά.
Ο Οργανισμός του Δήμου και οι Υπηρεσίες του, ο τρόπος λειτουργίας και εξυπηρέτησης των πολιτών, επανελέγχονται για να αναβαθμιστούν και εξορθολογιστούν.
Οι αρχές του Εθελοντισμού, σήμερα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να διαχυθούν σε όλους. Κάθε πολίτης μπορεί να δώσει το λιθαράκι του για το συμφέρον όλων. Οργανωμένα θα προχωρήσουμε στον τομέα αυτό.

Φίλες και φίλοι,
Η διοίκηση του Δήμου δεν ανήκει στο Δήμαρχο. Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου, τουναντίον. Το Όραμά και το Πρόγραμμά μας για το Δήμο Παλαμά, καταρτίστηκε συλλογικά και θα υλοποιηθεί συλλογικά. Με επιμερισμένες βεβαίως τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες, αλλά με λειτουργία όλων των οργάνων του Δήμου και σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές, φορείς, και συλλόγους, ελπίζοντας ότι η πενταετία που ξεκινά για τη Δημοτική Αρχή μας, θα αποδώσει στον τόπο και τους κατοίκους του το βέλτιστο δυνατόν σε έργο αποτέλεσμα.
Κλείνοντας την πρώτη μου ομιλία, ως νέος Δήμαρχος Παλαμά, ευχαριστώ από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεο για την παρουσία Του και την ευλογία Του.
Ευχαριστώ όλους εσάς που μας τιμήσατε σήμερα με την παρουσία σας.

Προσωπικά θα είμαι ευτυχής αν στο τέλος της πενταετίας θα μπορώ να σταθώ απέναντι σας και να σας πω:
"Συνδημότισσες – συνδημότες: Έκανα για τον τόπο μας λιγότερα από όσα ήθελα, περισσότερα όμως από όσα μπορούσα".
Σας ευχαριστώ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

 • Όροι χρήσης
  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "palamas.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης ως ακολούθως. Σε περίπτωση…
 • Αναζήτηση
      Υπηρεσία Αιτημάτων  ....................................
 • Επικοινωνία
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :Β. ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 4,   Τ.Κ. 43 200 ΠΑΛΑΜΑΣ  ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΗΛ.: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 24443-50116 FAΧ: ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΜΑ 24440-50117 FAX: ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ 24440-23021     Φόρμα Επικοινωνίας  
 • Χάρτης Ιστότοπου
  Sitemap   Rss  ..........................................